Consultatii si tratamente de medicina integrativa

Programari: 0727.500.402

Consultatii si tratamente medicina integrativa

Astm, emfizem, boli pulmonare

Medicamentele folosite uzual in medicina alopata pentru tratarea astmului sunt:
- modulatoare ale sistemului nervos vegetativ simpatic si parasimpatic - adrenomimetice, parasimpatolitice (efedrina, salbutamol, clenbuterol, atropina, ipratropium, etc.);
- musculotrope (teofilina, aminofilina);
- inhibitori ai formarii si eliberarii leucotrienelor (montelukast, zileuton, etc.);
- inhibitori ai degranularii mastocitare (cromoglicat);
- inhibitori ai cascadei inflamatorii - corticosteroizi, fenspirid.

 

Corticoizii sunt utilizati in cazuri severe pentru eficacitatea lor ridicata si efectul prompt insa produc reactii adverse considerabile, in special la administrarea pe termen lung.

 

Tratamentul de medicina integrativa poate inlocui cu succes tratamentul cu corticoizi prin administrrea unei combinatii originale de medicamente pe care am recomandat-o si a fost utilizata cu succes si care consta dintr-un antiinflamator si un antihistaminic. Astfel se pot preveni crizele de astm si necesitatea spitalizarilor in special la pacientii care au crize frecvente in timpul tratamentul de intretinere (aminofilina, anti-leucotriene, cromoglicat).
De asemenea se pot utiliza echivalentele acestor doua medicamente in extracte naturale si in diverse combinatii in functie de particularitatile si preferintele pacientului, stabilite in urma unei consultatii in care se stabileste un plan terapeutic.
In cazul emfizemului, sarcoidozei si sclerodermiei cu afectare pulmonara recomandam de asemenea combinatii specifice de extracte naturale care au dat rezultate bune la pacientii care le-au utilizat.

Extractele naturale cu plante mixate in creme, solutii si infuzii cu formule originale sunt utilizate cu succes pentru tratarea insuficientei venoase, limfatice, a dermatitei de staza, in afectiuni osteo-articulare, obezitate, unele afectiuni oncologice, etc. si pot fi recomandate fara consult in cazul pacientilor cu diagnostic bine stabilit si care nu raspund la tratamentele administrate anterior.

Colaboratori: