Consultatii si tratamente de medicina integrativa

Programari: 0727.500.402

Consultatii si tratamente medicina integrativa

Osteoarticular (lombosciatica, artrtita, etc.)

Afectiunile articulatiilor si sistemului osos sunt mai frecvente la varstnici si sportivi in comparatie cu populatia generala si se datoreaza in principal unor procese inflamatorii (inclusiv cele autoimune), procese de degenerescenta, respectiv traumatisme si suprasolicitare.

 

Durerile de coloana (de spate si ceafa) sunt mai frecvente odata cu inaintarea in varsta - lumbago, lombosciatica, spondiloza cervicala, etc. - iar la sportivi articulatiile gleznei, cotului, genunchiului, incheietura mainii sunt mai frecvent afectate si necesita ingrijire speciala.

Pentru tratarea acestora exista tratamente specifice - antiinflamatoare, si imunosupresoare in cazuri severe, precum si tratamente injectabile intramusculare si intraarticulare. Antiinflamatoarele de sinteza utilizate in medicina alopata sunt eficace, insa pe termen lung sunt insotite de reactii adverse (afecteaza stomacul, rinichii, inima si vasele de sange, iar corticosteroizii prezinta riscuri suplimentare pe sistem osos si imunitar).
Pentru un efect rapid  - combaterea durererii - se recomanda un tratament cu extracte naturale cu actiune analgezica si antiinflamatoare, iar pe termen lung (de la cateva saptmamani la cateva luni) se administreaza suplimente naturale care scad considerabil procesele de degenerare articulara si pot ajuta la imbunatatirea functionala a sistemului musculo-scheletic. Beneficiul acestui tratament este atat legat de eficacitate cat si prin lipsa efectelor adverse constatate la administrarea antiinflamatoarelor de sinteza.

 

Mai multe informatii despre extractele naturale folosite cu succes in tratarea acestor afectiuni osteo-articulare se gasesc in articolele de mai jos, Crema Pro Articular si Balsam Articular:

Extractele naturale cu plante mixate in creme, solutii si infuzii cu formule originale sunt utilizate cu succes pentru tratarea insuficientei venoase, limfatice, a dermatitei de staza, in afectiuni osteo-articulare, obezitate, unele afectiuni oncologice, etc. si pot fi recomandate fara consult in cazul pacientilor cu diagnostic bine stabilit si care nu raspund la tratamentele administrate anterior.

Colaboratori: