Consultatii si tratamente de medicina integrativa

Programari: 0727.500.402

Consultatii si tratamente medicina integrativa

Scleroza multipla / Boli autoimune

Este greu de crezut ca se mai poate descoperi ceva nou in anatomia corpului uman, insa chiar in 2015 a facut senzatie descrierea unui sistem de drenaj limfatic la nivelul capului si gatului. Pe langa marea noutate anatomica sunt implicatii fiziologice si patologice, putand face legatura intre unele boli degenerative ale sistemului nervos si functionarea sistemului imunitar.

Scleroza multipla - o degenerescenta a substantei albe din sistemul nervos central - este o astfel de boala in care un dezechilibru imunitar produce imbolnavirea unui organ aparent fara legatura directa.

 

Farmacoterapia utilizeaza in aceste situatii fie imunosupresoare, care sunt eficace dar au efecte adverse puternice, inclusiv imunodeprimare cu pericolul unor infectii oportuniste, septicemie, etc.; fie imunostimulatoare precum interferonul, care insa sunt insotite de reactii adverse serioase care uneori pun la indoiala beneficiul terapeutic.

 

Medicina ayurvedica si fitoterapia asiatica ne pun insa la indemana unele extracte naturale cu efect intr-adevar imunomodulator, adica re-echilibreaza functia diverselor componente ale sistemului imunitar fara sa fie insotita de neajunsurile terapiilor imunostimulatoare sau imunosupresoare. Sunt cunoscute ciupercile reishi, agaricus, coriolus, shitaki, maitaki, etc. toate benefice atat ca monoterapie (in cazuri mai usoare) cat si in combinatie cu unele medicamente.

Extractele naturale cu plante mixate in creme, solutii si infuzii cu formule originale sunt utilizate cu succes pentru tratarea insuficientei venoase, limfatice, a dermatitei de staza, in afectiuni osteo-articulare, obezitate, unele afectiuni oncologice, etc. si pot fi recomandate fara consult in cazul pacientilor cu diagnostic bine stabilit si care nu raspund la tratamentele administrate anterior.

Colaboratori: