Consultatii si tratamente de medicina integrativa

Programari: 0727.500.402

Consultatii si tratamente medicina integrativa

Tratamente boli de inima

Cum bolile cardiovasculare sunt principala cauza de morbiditate si mortalitate oriunde in lume, este firesc sa incercam sa depistam precoce si sa incercam sa corectam unii factori care stim din cercetarile clinice ca favorizeaza sau cresc riscul de boli cardiovasculare. Daca ati facut ce depinde de dumneavoastra - un regim de viata cu efort fizic moderat cumulat de cateva ore pe saptamana, evitarea grasimilor saturate, a fumatului, aport alimentar amplu de legume, fructe si un minim de dulciuri rafinate; e posibil ca sa existe alti factori, in special genetici si de mediu, care pot creste riscul bolilor cardiovasculare.

Printr-un control medical amanuntit la care se pot adauga analize de laborator si alte teste specifice se poate cuantifica acest risc si se pot face recomandari pentru o viata sanatoasa, stiind ca e intotdeauna mai usor si mai bine sa previi decat sa tratezi.

 

Medicina integrativa poate interveni foarte precoce in aceasta situatie prin detectarea unor modificari care nu sunt decelabile prin analizele standard si daca este cazul recomandarea unor tratamente cu extracte naturale. In afara de cunoscutele digoxina si aspirina (ambele substante fiind izolate din plante) extractele de paducel , talpa gastei si roinita sunt utilizate pentru efectul benefic in cazul tulburarilor de ritm cardiace (exista un medicament francez Vagostabyl care trateaza astfel de tulburari). Digoxina este o substanta unica prin efectul inotrop pozitiv (intareste muschiul inimii in fibrilatie atriala) insa are interactiuni multiple si un gama terapeutica ingusta, iar intoxicatia cu digoxina este dificil de tratat la bolnavii cu insuficienta cardiaca. Exista din fericire alternative oferite atat de medicina ayurvedica cat si alte preparate din plante care pot ajuta in aceste situatii.

 

Pentru bolnavii cu colesterol ridicat si efecte adverse la statine si fibrati exista de asemenea alternative bune, incepand cu omega-3 (util in special petru pacienti cu trigliceride crescute), polialcooli (solubilizeaza si ajuta prelucrarea grasimilor in ficat), extracte din plante care modifica digestia si absorbtia grasimilor si pana la acceleratori ai arderilor metaboliice (ceai verde, efedra, guarana, etc care insa pot creste tensiunea prin stimularea sistemului vegetativ simpatic).
In cazul aterosclerozei manifeste si depunerilor de calciu tratamentul pentru stagnarea si reversarea acestor modificari este foarte dificill, de multe ori fiind necesara interventie chirurgicala, insa in cazuri selectate tratamentul cu extracte naturale poate aduce imbunatatiri considerabile. Setul de analize oferite in cadrul consultului de medicina integrativa include mai multi parametri decat in evaluarile medicale standard si cu ajutorul carora se poate urmari in mod obiectiv eficacitatea tratamentului oferit.

 

Un produs propriu care ajuta circulatia venoasa si limfatica, util in special in cazul edemelor maleolare (picioare umflate) si in cazurile de extravazare la administrarea de chimioterapie (vanatai si induratii ale antebratului), post-radioterapie cu fibroza si induratie este Crema Pro Circulator.


Citeste articol Crema Pro Circulator:

Extractele naturale cu plante mixate in creme, solutii si infuzii cu formule originale sunt utilizate cu succes pentru tratarea insuficientei venoase, limfatice, a dermatitei de staza, in afectiuni osteo-articulare, obezitate, unele afectiuni oncologice, etc. si pot fi recomandate fara consult in cazul pacientilor cu diagnostic bine stabilit si care nu raspund la tratamentele administrate anterior.

Colaboratori: